Persbericht: Derde crowdlending campagne , samenwerking GCCF en Bolero Crowdfunding KBC

Dinsdag 19 november vanaf 10u gaat crowdlendingcampagne voor 2 miljoen euro van start, obligatie van 5% met looptijd van 5 jaar.

Met onze eerste campagne in juni haalden we in minder dan 2 uur tijd het maximumbedrag van 1,5 miljoen euro op. Een paar maanden later, in september, haalden we in een recordtempo van 16 minuten opnieuw 1,5 miljoen euro op! Na dat succes klopten we nu opnieuw aan bij de ‘crowd’ voor de financiering van enkele nieuwe opportuniteiten die zich op de markt aanbieden.

Meer info over de uitgifte, klik hier

Persbericht: Tweede crowdlending campagne , samenwerking GCCF en Bolero Crowdfunding KBC

Dinsdag 3 september vanaf 10u gaat crowdlendingcampagne voor 1,5 miljoen euro van start, obligatie van 5% met looptijd van 5 jaar.

Onze eerste campagne in juni haalde in minder dan 2 uur tijd het maximum bedrag van 1,5 miljoen euro op. Na dat succes wil GCCF nu opnieuw geld ophalen voor de verdere uitbreiding en diversificatie van hun investeringsportefeuille. Voorwaarden zijn gelijk aan vorige uitgifte.

Meer info over de uitgifte, klik hier

Groep Caenen Capital Fund haalt een recordbedrag op in 1u45 tijd!

meer info: https://bolero-crowdfunding.be/nl/bolero-crowdfunding-blog/groep-caenen-capital-fund-haalt-een-recordbedrag-op-in-xx-dagen-tijd

Kanaal Z: GCCF wil 1 miljoen ophalen via crowdfunding

meer info: https://kanaalz.knack.be/nieuws/caenen-wil-1-miljoen-ophalen-via-crowdfunding/video-normal-1476969.html

Persbericht: Samenwerking GCCF en Bolero Crowdfunding KBC

Vastgoedfonds beoogt 1 miljoen euro via Bolero Crowdfunding-netwerk

GROEP CAENEN CAPITAL FUND (GCCF) lanceert op 18 juni 2019 voor de eerste keer een crowdlendingcampagne en werkt hiervoor samen met Bolero Crowdfunding. Die campagne kadert in het verder uitbreiden en diversifiëren van haar activiteiten en investeringsportefeuille. Binnen het eigen netwerk van vastgoedprofessionelen heeft GCCF reeds verschillende obligatie-emissies succesvol afgerond. Via het Bolero Crowdfunding-platform wil GCCF nu nieuwe particuliere investeerders aanspreken en ook hen de kans geven om mee te investeren in hun gediversifieerde portefeuille. Groep Caenen Capital Fund wenst minstens 1 miljoen euro op te halen door de uitgifte van een obligatie met een looptijd van 60 maanden en een rendement van 5 procent. Omwille van haar uitgebreide netwerk en de naamsbekendheid krijgt het vastgoedfonds  continu uit eerste hand de beste opportuniteiten in België en Nederland voorgesteld. Voor de aanvulling van haar huidige portefeuille geeft deze vastgoedonderneming de voorkeur aan Vlaamse centrumsteden en Nederlandse grootsteden zoals Den Haag, Amsterdam, Rotterdam.

“Elke individuele belegger kan hierop intekenen (je hoeft zelfs geen klant te zijn van KBC) en je krijgt 5% interest op jaarbasis gedurende 5 jaar. Starten kan vanaf 500 euro dit tot 25.000 euro.”

Vastgoedfonds gaat voor 5%-omzetgroei per jaar

Groep Caenen Capital Fund bestaat nu 5 jaar en kan een winstgevende en mooi gediversifieerde track record voorleggen. GCCF wil een verdere groei van haar activiteiten en de vastgoedportefeuille realiseren door te blijven investeren en mikt op een verhoging van de omzet met minimaal 5% per jaar. Om dit te financieren zet Groep Caenen Capital een Crowdlendingcampagne op.

Dubbele Bolero Crowdfunding-primeur: eerste vastgoedcampagne met ophaalbedrag hoger dan 500.000 euro

Het crowdlendingproject van Groep Caenen is niet alleen de eerste vastgoeddeal op het platform, maar meteen ook de eerste onderneming die meer dan 500.000 euro wenst op te halen en waarin beleggers van 500 tot 25.000 euro kunnen investeren.

Dit werd mogelijk dankzij de soepelere Prospectuswet van midden 2018 die bepaalt dat er voor campagnes tussen de 500.000 euro en 5 miljoen euro geen prospectus, maar wel een informatienota nodig is.

Over Groep Caenen Capital Fund

Groep Caenen Capital Fund is een obligatiefonds opgericht in 2014 door vastgoedmakelaarbedrijf Caenen dat reeds sinds 1966 actief is op de immobiliënmarkt. De belangrijkste doelstelling van het fonds is te  investeren in gronden die onmiddellijk weer verkocht worden via “recht van opstal” aan solvabele aannemers of projectontwikkelaars. Dit is een zakelijk recht om gebouwen, werken of beplantingen te hebben voor het geheel of een deel, op, boven of onder andermans eigendom.

Daarnaast investeert Groep Caenen Capital Fund in hotelvastgoed, verhuurd vastgoed (logistiek, kantoor en retail) en sinds kort ook in private equity.

Samenwerking met aannemers en projectontwikkelaars

Voor de gronden in recht van opstal gaat GCCF steeds vooraf een samenwerking aan met solvabele aannemers en projectontwikkelaars die wensen op te treden als bouwheer. GCCF koopt de projectgrond aan en verleent een recht van opstal aan de bouwheer voor een periode van maximaal 5 jaar. Na het verstrijken van deze periode is de bouwheer verplicht om de eventueel niet-verkochte gronddelen zelf te kopen. Deze formule zorgt voor een win-winsituatie voor beide partijen. De bouwheer dient initieel, gedurende de gehele looptijd van het opstalcontract, niet te investeren in de grond en GCCF maakt winst op de verkoop van de gronddelen.

Strenge selectiecriteria voor gronden

De risico’s voor de investeerder zijn beperkt. De intake van gronden gebeurt steeds op basis van strenge selectiecriteria. Cruciaal hierbij zijn: de ontwikkelingsmogelijkheden, de vergunning, de ligging van het goed, de solvabiliteit van de eventuele partner en spreiding van de portefeuille. Eenmaal een projectgrond voldoet aan de strenge selectiecriteria wordt het dossier voorgelegd aan de Raad van Bestuur, hierin geadviseerd door de adviesraad. Dun & Bradstreet geeft GCCF een risicoscore 1, wat een minimaal risico betekent.

Focus op vastgoedmarkt in België en Nederland

Voor de verdere uitbreiding van hun vastgoedportefeuille kijkt GCCF vooral naar België en Nederland. In België is dat vooral Vlaanderen, omdat de vastgoedmarkt daar sinds jaar en dag zeer stabiel is. Enkele jaren geleden voorspelde men nog een dip, maar de vastgoedprijzen zijn sinds 2015 onafgebroken blijven stijgen en ook het aantal transacties blijft toenemen. Ook Nederland heeft voor GCCF heel veel potentieel. Het beschikbare aanbod van vastgoed in Nederland is zeer sterk gedaald waardoor de prijzen een enorme opwaartse evolutie kennen.  

Alle informatie over deze crowdlendingcampagne kunt u vinden op het Bolero Crowdfunding-platform.

Bolero Crowdfunding

KBC was de eerste bank en online broker ter wereld die in 2014 zelf een crowdfundinginitiatief startte. Via het Bolero Crowdfunding-platform brengt KBC ondernemend België en investerend België zo goed mogelijk met elkaar in contact om zo bij te dragen tot meer innovatie en ondernemerschap. In 2018 werd via Bolero Crowdfunding 2,8 miljoen euro opgehaald voor 12 lokale kmo’s en groeibedrijven.

Meer info

Hoe kan je als particulier/investeerder hierop inschrijven? U hoeft geen klant te zijn bij KBC.  Wij raden aan om zich reeds vooraf te registreren op het KBC Bolero Crowdlanding platform om bij de lancering van de campagne er snel bij te zijn. Hoe je dit moet doen kan je vinden op de detailpagina van de campagne:

Groep Caenen Capital Fund bestaat 5 jaar

meer info: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190531_04440046